maanantai 31. elokuuta 2020

Paimalan kivikauden polku Adventure Lab -sovellukseen

Louhen mielenkiintoisia kohteita esittelevien geokätköjen määrä lisääntyy jälleen. Tällä kertaa tutustutaan Turun Jäkärlässä sijaitsevaan Paimalan esihistorialliseen polkuun. 

Polun opasteet ovat valitettavasti ajan saatossa osittain kadonneet ja polkukin metsittynyt paikoin, mutta alueeseen tutustuminen onnistuu hyvin uuden älypuhelimeen ladattavan sovelluksen opastuksella, polun helposti kuljettavalla osalla. 

Etsi puhelimen sovelluskaupasta Adventure Lab-niminen ilmainen sovellus, rekisteröidy siihen tai kirjaudu Facebook- tai Geocaching-tunnuksillasi jos sinulla on sellaiset. Sovellus näyttää sinulle listan lähistöllä olevista Adventure Lab-seikkailuista. 

Louhi ry:n tekemä Lab on nimeltään Paimalan kivikauden polku. Seikkailussa on viisi pistettä, joiden kautta kiertämällä ja kunkin pisteen lähistölle tulemalla sovelluksessa avautuu tehtävä, johon oikein vastaamalla pääset jatkamaan seuraavalle pisteelle. 

Sovelluksessa kerrotaan myös kyseisestä paikasta ja alueelta tehdyistä kivikautisista löydöistä. Kierrettyäsi kaikki pisteet saat vihjeen bonuskätkön sijainnista, joka on perinteinen mysteerigeokätkö ja joka sekin löytyy saman reitin varrelta.


Paimalan kivikauden polun valmistelutyöryhmä on käynyt maastoretkillä kohteessa useaan otteeseen. Kiitämme myös arkeologian opiskelija Helen Mettälää, joka teki yhdistykselle arvokasta taustatyötä polkua varten!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti